AUTOBUS-RIM

LONDON

RIM

BARCELONA

Sa obilaskom Firenze i Vatikana

 

LISABON

MOSKVA

AUTOBUS-PARIZ

  NAZAD CENA ARANŽMANA: 279eur u din protivvrednosti odloženo čekovima do 20.februara.
   
 
7 dana Autobusom Polazak 28.12.2008. 

28.12.2008. BEOGRAD Nedelja  Polazak autobusa u 13h iz Beograda. Postavljanje autobusa je 30min ranije a mesto polaska biće saopšteno 48h pre putovanja. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima radi odmora

29.12.2008  : RIM- Dolazak u Rim u jutarnjim časovima. Panoramska vožnja kroz Rim, pešačko razgledanje Rima: Crkva Sv.Petar u lancima, Koloseum, Forum, Carski forumi, Kapitolski trg, Vitoriano, Panteon, Fontana di Trevi, Španski trg i čuveno stepenište i još mnogo toga. Slobodno vreme do polaska autobusa u predvečernjim časovima. Dolazak u hotel u okolini Rima. Noćenje (Napomena: zbog saobraćajnih propisa a u zavisnosti od vremena zadržavanja na graničnim prelazima, toka celokupnog putovanja kao i mogućnosti hotela, prvo bi se obavilo zaustavljanje u hotelu, ostavljanje stvari i nastavak ka Rimu. U protivnom, direktna poseta gradu)Noćenje

30.12.2008 : RIM-VATIKAN. Doručak. Polazak ka Rimu. Fakultativni izlet  poseta Vatikanskom Muzeju i Sikstinskoj kapeli u realizaciji lokalnog vodiča (30eur). Ostatak dana do večernjih časova slobodan  za individualne posete i aktivnosti. Povratak u hotel u 21h. Noćenje (NAPOMENA: Vatikanski Muzej je jedan od najposećenijih muzeja na svetu te ulaz u muzej može biti propraćen višečasovnim čekanjem u redu.) Noćenje

31.12.2008 : RIM. Doručak. U 9h polazak ka Rimu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u 18:30h. Kratak odmor. Ponovni odlazak autobusom do Rima na novogodišnji doček oko 22h.   Slobodno vreme za doček Nove godine na nekom od rimskih trgova ili fontana (individualno). Povratak u hotel u 02:00. Noćenje

01.01.2009 : RIM Doručak. U 12h polazak ka Rimu. Dolazak na Vatikanski Trg, razgledanje trga i crkve Sv.Petra. Slobodno vreme do 21h. Povratak u hotel.  Noćenje.  U 19h  realizacija fakultativnog programa autobusom “ROMA DI NOTTE” (Trajanje 1,5-2h u zavisnosti od saobraćajne gužve u realizaciji lokalnog vodiča sa prolaskom preko Trestevera, Lungotevera, boemskim četvrtima, Vila Borgese. Cena 10eur)Noćenje.

02.01.2009 : FIRENCA . Doručak. U 9h polazak ka Firenci, gradu prestonici renesanse.Dolazak oko 14h. Panoramska šetnja gradom: Fiorentinska Katedrala Santa Maria dei Fiore, Krstionica, Đotov Toranj, Santa Croche, Bergelo, Palata Vechio, Ponte Vechio. Slobodno vreme do 20h. Polazak ka Beogradu. Noćna vožnja.

Turistička karta RIMA

 

03.01.  Subota  Dolazak u Beograd oko 11h
 

CENA ARANŽMANA:
279eur u din protivvrednosti
odloženo čekovima do 20.februara.

Prilikom uplate primenjuje se prodajni kurs za efektivu Vojvodjanske banke

Način i uslovi plaćanja: 
ODLOŽENO PLAĆANJE: 100eur + troškovi osiguranja plaćaju se prilikom prijave a najkasnije u roku od 7 dana deponuju se čekovi gradjana za preostali iznos sa valutom dospeća 10-ti, 20-ti ili 30-ti u mesecu a poslednja rata ne može biti kasnije od  20-tog februara.
U CELOSTI PRED PUT: 100eur + troškovi osiguranja plaćaju se  prilikom prijave a preostali iznos  plaća se najkasnije do 10-tog decembra. 
Platnim karticama (Visa, Master i Dina), virmanskim uplatama kao i kreditima banaka

NAPOMENE:
Zbog atraktivnosti termina kao i posebne hotelske politike za novogodisnje praznike primenjuju se  druge stope naplate troškova u slučaju otkaza od onih koje su iskazane Opštim Uslovima Putovanja.
U slučaju otkaza putovanja pre 01.decembra, organizator putovanja zadržava iznos u protivvrednosti 50 eur na ime administrativnih rezervacija i troškova. Za otkaz putovanja posle od 01.Decembra pa do 10-tog decembra  bez obzira na razlog otkaza Organizator  zadržava  vrednost prve uplate od 100eur  na ime troškova (ne izmirenje finansijske obaveze po ugovoru do tog dana smatra se otkazom putovanja od strane putnika). U slučaju otkaza putovanja (bez obzira na razlog) od 11.decembra pa do dana  započinjanja putovanja Organizator  vrši naplatu kompletnog aranžmana  na ime svih pričinjenih troškova koji su plaćeni a ne mogu biti refundirani od strane pružaoaca usluga (autobuski prevoz, troškova hotela i admin.troškova)
Ne dobijanje vize smatra se otkazom putovanja i  zadržava se vrednost propisana gore pomenutim stavom.
Pre prijavljivanja na putovanje konsultujte se o dokumentaciji neophodnoj za viziranje i potražite svoj primerak Opštih Uslova Putovanja.
Pre prijavljivanja na putovanje raspitajte se o radnom vremenu pojedinih kulturnih objekata shodno planu i programu putovanja. Pojedini čak i zahtevaju prethodno zakazan termin putem interneta. Napominjemo da pojedine institucije mogu imati vanredni plan rada za novogodisnje praznike shodno poslovnoj politici istih

ARANŽMAN OBUHVATA:
Usluge licenciranog vodiča iz Srbije i panoramska razgledanja gradova po programu na srpskom jeziku
Troškove izrade i realizacije programa, prevoz autobusima turističke kategorije po programu (A/C,Audio i video opremu) sa svim putnim troškovima prevoza
Smeštaj u dvokrevetnim sobama sa kupatilom u hotelu sa minimum 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u okolini Rima (oko 20-tak km od Rima). Doručak je kontinentalni na bazi samousluživanja. Napominjemo da  u Italiji ne pridaju neku veću pažnju doručku te se u većini slučajeva kontinentalni doručak sastoji od: kafe, putera-margarina, dzemova a može biti obogaćen šunkom-sirom što zavisi od hotela. Imena hotela biće poznata 2 nedelje pred put i odgovaraće službenoj kategorizaciji hotela  po nomenklaturi turističke organizacije Italije.
Treća osoba plaća punu cenu, izuzev ukoliko nije u pitanju dete do 12g u pratnji 2 punoplative osobe. Tada ostvaruje popust od 40eur, ima svoj krevet i mesto u autobusu.
Doplata za jednokrevetnu sobu je 70eur. Putnik se sa tim iznosom zadužuje prilikom prijavljivanja a ukoliko  postoji mogućnost a na zahtev putnika, agencija može dodeliti saputnika u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi bez  te doplate. Konačan odgovor putnik dobija po završenom viziranju a najkasnije 7 dana pred put.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Troškove italijanske vize (35 eur u momentu postavljanja programa, plaća se direktno službeniku ambasade na šalteru te molimo da spremite tačan iznos)
Troškove medjunarodnog  putničkog zdravstvenog osiguranja za sva lica koja se viziraju kao i administrativnih troškova pri viziranju (1000 din po osobi, 1500 din za putnike starije od 70god) Agencija Kalodoukas  NE OBEZBEDJUJE  vizu već Vam samo pomaže u administrativnom postupku podnošenja Vaše dokumentacije, podiže Vaš pasoš a grupni termin Vam ne garantuje dobijanje iste. 
Individualne troškove, fakultativne posete. Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnog vodiča, naplata istih je takodje od strane vodiča (Vatikan 30eur, Roma di Notte 10eur)
NOVO: Mogućnost zakupa još jednog ekstra sedišta u autobusu pored vašeg je 6.000 din.  Time stičete mogućnost putovanja u povećanoj udobnosti
Mogućnost rezervacije sedišta u autobusu: I, II i III red  1.600din po osobi,  IV i V red 800din po osobi
Za raspored sedenja ostalih mesta u autobusu primenjuje se princip datuma prijavljivanja ukoliko putnik nema neku drugu želju koju je dužan da saopšti prilkom samog prijavljivanja izuzev slučajeva kada je broj putnika takav da ne može biti u istom redu (više od 2)

Program se realizuje sa minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, rok za otkaz aranžmana je shodno uslovima putovanja 5 dana pred put. Minimum zainteresovanih za realizaciju fakultativnih programa je 25.
Zbog velikih guzvi u Ambasadi, zainteresovani treba da se jave sto ranije radi zakazivanja GRUPNOG termina za vizu u Ambasadi. Za putnike koji se prijave kasnije termin se rezerviše individualno.
Savetujemo Vam da se pre uplate aranžmana raspitate o dokumentaciji potrebnoj za viziranje.

Organizator putovanja Agencija Kalodoukas,   Licenca Ministarstva Turizma “A” 343
Uz ovaj program važe Opšti Uslovi putovanja organizatora koji su sastavni deo prijave putovanja.

U Beogradu 01.09.2008 

 

 

 

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas...

Copyright © 2005-2008 NUS d.o.o, Inc. All Rights Reserved.
All trademarks and registered trademarks appearing on the NUS web site are the property of their respective owners.